Päihdetyö

Henkilökohtainen keskustelu

Alkoholin, huumeiden tai lääkkeiden runsas käyttö aiheuttaa kärsimyksiä sekä aineiden käyttäjälle että hänen läheisilleen. Seurakunnan päihdetyö lievittää päihteiden käytön synnyttämää hätää ja tukee pyrittäessä eroon päihdekierteestä.

Päihdetyön diakonit tarjoavat sielunhoitoa, keskusteluapua ja hoitoonohjausta.

Pekka Kuuppo
pekka.kuuppo@evl.fi

Diakonissa
Kirsi Männikkö
kirsi.mannikko@evl.fi

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön täällä.

Voit ottaa yhteyttä terveyskeskukseen tai seurakuntasi pappiin tai diakoniatyöntekijään, he auttavat ja ohjaavat sinut eteenpäin

Myös päihdeongelmaisen läheinen kaipaa apua

Joskus päihteet alkavat hallita elämää. Toisaalta riippuvuus voi syntyä myös johonkin muuhun asiaan. Riippuvuus voi olla fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista riippuvuutta. Kun huolestut itsesi tai läheisesi päihteiden käytöstä, pelaamisesta tai pakonomaisesta työnteosta, hae rohkeasti apua.

Päihteet ja riippuvuus

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.