Seurakunta kantaa kriisin keskellä

Seurakunnan toinen tärkeä perustehtävä, evankeliumin ilosanomasta kertomisen lisäksi, on lähimmäisen rakkauden toteuttaminen käytännön tekoina ihmisten arjen keskellä.

Apostoli Paavali neuvoi kristillistä seurakuntaa: "Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain" (Gal. 6). Samoin hän neuvoi. "Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa" (1Kor 7).

Seurakunta kulkee rinnallasi, korvana, olkapäänä, tukena, käytännön apuna työntekijöidensä ja palveluidensa kautta. Ole rohkea, soita, nykäise hihasta. Älä jää yksin. Ota yhteyttä. Seurakunta on sinua varten.

Voit myös jättää nimettömänä rukouspyynnön, niin sinun puolestasi rukoillaan rukouspiirissä tai jumalanpalveluksessa.

DIAKONIATYÖ

Diakoniatyö lähtee kristilliseltä arvopohjalta ja sen tehtävänä on auttaa erityisesti niitä, joita muu apu ei tavoita.

Diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä missä tahansa elämän tilanteisiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa. Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.

DIAKONIATOIMISTOT:

Sysmässä: