Seurakunta valmis luopumaan Olavin toimintakeskuksesta 700 000 eurolla

7.2.2020 14.15

Kirkkoneuvosto on käsitellyt jo useamman kerran Sysmän kunnalta tullutta kyselyä. Kunta on kysynyt, olisiko sen mahdollista ostaa Olavin toimintakeskuksen seurakunnan tilat osaksi uutta koulukeskusta. Kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 5.2.2020 yksimielisesti esittää kirkkovaltuustolle seurakunnan tilojen myymistä kunnalle 700 000 eurolla. Kirkkovaltuusto kokoontuu tiistaina 11.2.2020 päättämään lopullisesti asiasta seurakunnan puolelta. Kunta tekee omalta puoleltaan päätöksen myöhemmin. Mikäli kauppa toteutuisi, siitä saadut rahat tultaisiin käyttämään Sysmän Pyhän Olavin kirkon korjaukseen.

Seurakunta on alustavasti selvitellyt uusia tiloja vuokraamalla entinen kirjakauppa. Ennen lopullista vuokrauspäätöstä seurakunta selvittää, millä edellytyksillä rakennus täyttää toimisto- ja kokoustilavaatimukset.