Rajoituksia puretaan Tainionvirran seurakunnassa kesäkuun alusta alkaen

1.6.2020 22.55

Kesäkuun alusta alkaen Tainionvirran seurakunnassa on jälleen pääsääntöisesti molemmissa kirkoissa jumalanpalvelukset joka sunnuntai. Muutamia poikkeuksia siihen kuitenkin on. Juhannuksen aikaan juhannuspäivänä jumalanpalvelus on vain Hartolan kirkossa ja juhannuksen jälkeisenä sunnuntaina vain Sysmän Pyhän Olavin kirkossa. Samoin kahtena seuraavana viikonloppuna on 28.6.2020 konfirmaatio Sysmän Pyhän Olavin kirkossa ja 5.7.2020 Hartolan kirkossa. Turvallisuussyistä niihin osallistuminen rajoitetaan vain lähisukulaisiin. Sen sijaan 28.6. on Hartolassa ja 5.7. Sysmässä kaikille avoin sanajumalanpalvelus.

Videostriimauksia jatketaan edelleen, mutta ei ihan joka sunnuntai. Hartolan kirkon jumalanpalvelukset ovat jatkossa kuultavissa joka sunnuntai.

Jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa, joissa ihmiset istuvat kirkossa paikallaan, kirkkoon voidaan ottaa noin 100 - 150 henkeä riippuen tilaisuudesta.

Sen sijaan hautajaisia koskevat tiukemmat rajoitukset osallistujien ja työntekijöiden suojaamiseksi. Edelleen suositellaan siunausta haudalla, jossa voi turvallisesti olla 50 henkeä ja enemmänkin. Sen sijaan kirkoissa rajana on noin 50 hautajaisvierasta ja kappeleissa noin 15 hautajaisvierasta. Kukkien laskemista suositellaan edelleen turvallisyyssyistä haudalla.

Samoin kasteissa suositellaan kastetta seurakunnan tiloissa.

Käytännössä kirkoissa ja kappeleissa on käytössä vain joka toinen penkkirivi, ja muutenkin perheitä lukuunottamatta tulee ottaa huomioon kahden metrin turvaväli.