KORONARAJOITUSTEN VUOKSI SEURAKUNNAN TOIMINTA HILJENEE 30.11. - 14.12.2020

27.11.2020 17.39

Sen jälkeen kun koko Päijät-Häme on nimetty koronan leviämisvaiheeseen, merkitsevät siihen liittyvät määräykset ja suositukset seuraavaa ajalla 30.11. – 14.12.2020.

Kaikki seurakunnan tilaisuudet on peruttu lukuunottamatta jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia. Jumalanpalveluksiin ei pääse kirkkoon, vaan ne suoratoistetaan seurakunnan facebook-sivujen kautta.

Kirkollisissa toimituksissa saa olla läsnä vain 10 henkilöä. Tämä määräys koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Myös seurakunnan työntekijät lasketaan tähän määrään. Työntekijät osallistuvat vain itse toimitukseen, mutta eivät kastekahveille tai muistotilaisuuksiin.

Itsenäisyyspäivänä lasketaan perinteiden mukaisesti seppeleet sankarihaudoille klo 11. Seppeleenlaskut suoratoistetaan eikä paikan päälle ole sallittua tulla.

Asiakkaiden kanssa tapahtuva toiminta, kuten diakoniatyö, toimituskeskustelut ja sielunhoidolliset keskustelut voivat jatkua myös kasvotusten ottaen huomioon turvallisuussuositukset.

Diakoniatyössä selvitetään jouluruokailujen ja niihin liittyvän avustuskassien jakamista muulla tavoin.

Kirkkoherranvirasto on vuoden loppuun asti avoinna vain puhelimitse ja sähköpostilla. Paikan päällä voi tulla vain varaamalla ajan etukäteen.

Kaikissa seurakunna tiloissa ja kohtaamisissa tulee käyttää maskia ja pitää huolta turvaetäisyyksistä.

Kaiken tämän keskellä on hyvä muistaa, että adventtiaikaa tai joulua ei ole peruttu. Myös Joosef ja Maria elivät erityisaikaa joutuessaan lähtemään kotoaan pitkälle matkalle juuri ennen Jeesuksen syntymää. Ehkä tämä joulunaika muistuttaa tavanomaista enemmän ensimmäistä joulua, kun mikään ei ollut itsestään selvää.