Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakonian lähtökohtana ovat Jeesuksen esimerkki ja hänen opetuksensa. Jeesus kohtasi apua tarvitsevat, köyhät, sairaat ja syrjäytetyt, kuunteli heitä, paransi, auttoi ja julisti anteeksiantamuksen sanomaa.

Kertomuksessa laupiaasta samarialaisesta Jeesus osoitti, että jokainen ihminen on lähimmäisemme riippumatta kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai muista erottavista tekijöistä. Alkuseurakunnassa diakonia toteutui huolenpitona köyhistä, sairaista, vangeista ja muista kärsivistä sekä pöytäpalveluna seurakunnan kokouksissa.

Diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä missä tahansa elämän tilanteisiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa.

Diakoniatyö Hartola

ESIRUKOUS

Jos haluat rukoiltavan puolestasi, jätä rukousaiheesi osoitteeseen kirsi.mannisto(at)evl.fi tai tekstiviestillä/whatsapp-viestillä 050 562 3225. Rukouspyynnön voi jättää nimettömänä, Jumala tuntee sinut.

Diakonissa Kirsi Männistö puh. 050 562 3225.

Päivystys ke-to klo 9.30-11, muina aikoina tavattavissa ajanvarauksella.

Diakoniatyö Sysmä

ESIRUKOUS

Jos haluat rukoiltavan puolestasi jätä rukousaiheesi osoitteeseen satu.k.saari(at)evl.fi niin aiheesi puolesta rukoillaan nimettömänä seurakunnan rukouspiirissä.

Diakoni Pekka Kuuppo virkavapaalla

Tapaamisesta diakonissa Satu Saaren kanssa voi sopia puhelimitse 050 478 4958.

Diakoniatoimistot

Kirkkotie 2, 19600 Hartola

Avoinna ke - to klo 9.30 - 11.00

Uotintie 7, 19700 Sysmä

Avoinna ti ja pe klo 10 - 12.

Joskus raskaassa elämäntilanteessa, epätoivoisten ajatusten vallatessa mielen jopa elämän jatkaminen voi tuntua ylivoimaiselta. Epätoivoisia ajatuksia? – Sinua autetaan