Virkatodistus ja sukuselvitys

Tainionvirran seurakunnan asiaspalvelusta voi tilata

Virkatodistus (ns. elää-todistus)

Todistus elossa olevasta seurakunnan jäsenestä tilataan siitä seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla. Todistusta tilattaessa on ilmoitettava henkilötiedot sekä todistuksen käyttötarkoitus. Todistus on maksuton. Todistuksen voi tilata myös Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvien osakasseurakuntien kirkkoherranvirastoista tai Lahden seurakuntayhtymän asiointi- ja palvelupisteestä (Vapaudenkatu 6).

Virkatodistus (ns. elää-todistus) ulkomaan viranomaisille

Ulkomaan viranomaisia varten voimme toimittaa virkatodistuksia monikielisellä lomakkeella. Lomakkeen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Ulkomaan viranomaiselle toimitettava virkatodistus tulee vahvistaa julkisen notaarin  toimesta. Lisäksi voidaan tarvita vielä ulkoasiainministeriön ja kyseisen valtion edustusten vahvistaminen. Virkatodistuksen vahvistaminen jää asiakkaan tehtäväksi.

Sukuselvitys vainajasta

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vuoden 2013 alusta alkaen on otettu käyttöön kirkon yhteinen jäsenrekisteri, joka kattaa kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat 1.10.1999 alkaen. Tämä tarkoittaa, että seurakunta, jossa henkilö on ollut viimeksi kirjoilla, voi yhdellä todistuksella todistaa henkilön 1.10.1999 jälkeiset kirjoillaoloajat eri ev. lut. seurakunnissa. Tätä aikaisemmat seurakunnissa kirjoillaoloajat täytyy vielä toistaiseksi tilata aikaisemman käytännön mukaisesti kyseisistä seurakunnista henkilön täytettyään 15 vuotta. 

Päijät-Hämeen aluekeskusrekisteriin kuuluvat Lahden seurakuntayhtymän seurakuntien (Keski-Lahti, Laune, Joutjärvi, Salpausselkä ja Nastola) lisäksi Asikkalan, Heinolan (Heinolan kaupunki- ja maasrk), Hollolan (myös Hollolan kappeliseurakunnat Kuhmoinen, Kärkölä ja Padasjoki), Iitin, Orimattilan (myös Orimattilan kappeliseurakunta Artjärvi) ja Tainionvirran (Hartola ja Sysmä) seurakunnat. Päijät-Hämeen aluekeskusrekisterin seurakuntien osalta riittää vain yksi virkatodistustilaus (sukuselvitys). Mainitse tilausta tehdessä, minkä seurakuntien osalta todistus tilataan. Voit tilata todistuksen mistä tahansa aluekeskusrekisterin seurakunnasta.

Jos henkilö ei ole kuulunut mihinkään seurakuntaan, on sukuselvitys tilattava maistraatista.

Valmis sukuselvitys pyritään toimittamaan kahden viikon kuluttua tilauksesta. Tainionvirran seurakunta tekee sukuselvitykset Hartolan ja Sysmän seurakuntien kirkonkirjoista.

Sukuselvitystä ei saa käyttää sukututkimukseen. Väestötietolain 30 § 1 momentin mukaan tietoja saa käyttää ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon ne on luovutettu.

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen tilaaminen

  • sähköisellä lomakkeella. HUOM! Laita lisätietoja kohtaan tieto siitä, minkä seurakunnan osalta todistus tilataan (esim. Hartola vai Sysmä). Siirry tästä sähköiseen lomakkeeseen
  • käymällä tai soittamalla asiakaspalveluun (molemmista toimipisteistä voi tilata sekä entisen Hartolan että Sysmän seurakunnan sukuselvityksiä)
    Sysmä, Uotintie 7, puh. 044 012 2364. Avoinna tiistaina ja perjantaina klo 9 - 12
    Hartola, Kirkkotie 2, puh. 03 876 300. Avoinna maanantaina ja torstaina klo 9 - 12
  • sähköpostilla (tainionvirta (at) evl.fi). Otathan huomioon, että henkilötunnuksen käyttöä sähköpostissa tulee välttää.
  • kirjeitse Tainionvirran seurakunta, Uotintie 7, 19700 Sysmä

Virkatodistusten ja sukuselvitysten hinnat Päijät-Hämeen seurakuntien keskusrekisterin palvelumaksuhinnastossa