Virkatodistukset ja sukututkimukset 

 

Tainionvirran seurakunta kuuluu Lahden aluekeskusrekisteriin. 

Aluekeskusrekisteri huolehtii seurakunnan jäsenkirjanpitoon ja jäsenrekisteristä luovutettaviin tietoihin liittyvistä tehtävistä.  

Aluekeskusrekisterin laatima virkatodistus on asiakirja, jolla luovutetaan tietyn henkilön tietoja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyden ajalta. Tiedot perustuvat kirkonkirjoissa oleviin tietoihin. 

Elää-todistukseen merkitään henkilön perustiedot. Huom! Perunkirjoituksen yhteydessä erillistä elää-todistusta ei tarvita, jos henkilön tiedot ilmenevät vainajasta tehtävillä todistuksilla. 

Sukuselvitysmuotoinen virkatodistus on sisällöltään laajempi. Sen antaminen edellyttää hyväksyttyä käyttötarkoitusta, esim. perunkirjoitus. Virkatodistuksen tietosisältö on sidottu sen käyttötarkoitukseen. 

 

 Näin voit tilata virkatodistuksen: 

 

Rekisteröintipalvelut: 

Rekisteröintipalvelut hoidetaan aluekeskusrekisterissä. Näitä ovat: 

  • avioliiton esteiden tutkinnat 

  • kirkkoon liittymiset ja kirkosta eroamiset 

  • kirkollisten toimitusten rekisteröinnit: kaste, rippikoulu, avioliittoon vihkiminen, avioliiton kirkollinen siunaaminen, hautaan siunaaminen 

Rekisteröintipalvelujen yhteystiedot: 

Sähköposti lahti.rekisteroinnit@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.  

Puhelin 044 719 4611 ja 044 719 1256 ma-to klo 9–14. 

Lomakkeet postitetaan osoitteeseen: Lahden aluekeskusrekisteri, PL 84, 15111 Lahti 

 

Aluekeskusrekisteriin tehtävät tilaukset Tainionvirran seurakunnan asiakaspalvelussa

Tainionvirran seurakunnan asiakaspalvelupisteessä voit sen aukioloaikana tehdä tilauksia seuraaviin aluekeskusrekisterin suorittamiin tehtäviin ja antamiin todistuksiin: 

Omien tietojen tarkastus jäsenrekisteristä, kirkkoon liittyminen, kirkosta eroaminen, pyyntö avioliiton esteiden tutkinnasta, elää-todistus, sukuselvitysmuotoinen virkatodistus ja sukututkimustilaus. Seurakunta välittää tehtävän aluekeskusrekisteriin.