Virkatodistus ja sukuselvitys

Tainiovirran seurakunnan asiaspalvelusta voi tilata

Virkatodistus (ns. elää-todistus)

Todistus elossa olevasta seurakunnan jäsenestä tilataan siitä seurakunnasta, jossa hän on kirjoilla. Todistusta tilattaessa on ilmoitettava henkilötiedot sekä todistuksen käyttötarkoitus. Todistus on maksuton. Todistuksen voi tilata myös Päijät-Hämeen keskusrekisteriin kuuluvien osakasseurakuntien kirkkoherranvirastoista tai Lahden seurakuntayhtymän Asiointi- ja palvelupisteestä (Vapaudenkatu 6).

Virkatodistus (ns. elää-todistus) ulkomaan viranomaisille

Ulkomaan viranomaisia varten voimme toimittaa virkatodistuksia monikielisellä lomakkeella. Lomakkeen kielinä ovat suomi, ruotsi, englanti, saksa ja ranska.

Ulkomaan viranomaiselle toimitettava virkatodistus tulee vahvistaa julkisen notaarin  toimesta. Lisäksi voidaan tarvita vielä ulkoasiainministeriön ja kyseisen valtion edustusten vahvistaminen. Virkatodistuksen vahvistaminen jää asiakkaan tehtäväksi.

Sukuselvitys vainajasta

Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Vainajasta tarvitaan perunkirjoitusta varten katkeamaton sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien.

Vainajasta tilataan sukuselvitys perunkirjoitusta varten siitä seurakunnasta, jonka jäsen vainaja oli kuollessaan. Tämä todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Sitä edeltävältä ajalta virkatodistukset on tilattava jokaisesta seurakunnasta tai muista rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla.

Virkatodistuksen ja sukuselvityksen tilaaminen

• käymällä tai soittamalla asiakaspalveluun
    Sysmä, Uotintie 7, puh. 044 012 2364. Avoinna maanantaina, keskiviikkona ja torstaina klo 9 - 12
    Hartola, Kirkkotie 2, puh. 03 876 300. Avoinna maanantaina, torstaina ja perjantaina klo 9 - 12