DIAKONIATYÖ

Diakoniatyö lähtee kristilliseltä arvopohjalta ja sen tehtävänä on auttaa erityisesti niitä, joita muu apu ei tavoita.

Diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä missä tahansa elämän tilanteisiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa. Diakoniatyöntekijä tekee kotikäyntejä pyydettäessä.

 

DIAKONIATOIMISTOT

Kirkkotie 2, 19600 Hartola

Avoinna to klo 9.30 - 11.30

 

Uotintie 7, 19700 Sysmä

Avoinna ti klo 10 - 12

 

Tervetuloa vastaanotolle!

 

Muita tapahtumia ja kokoontumisia:

PALVELUPÄIVÄT SYSMÄSSÄ

Ohjelma on suunnattu eläkeläisille. Kokoonnumme  kerran kuussa torstaisin klo 10-13 syksyisin ja keväisin.  Ruoka ja kahvi maksaa  8 euroa.

ILONA JA TOIVO - KERHO VANHEMMALLE VÄELLE HARTOLASSA

Ohjelma on suunnattu eläkeläisille. Kokoonnumme  joka keskiviikko klo 11, lopussa vartin tuolijumppa ja klo 12 lounas. Lounaan hinta 6 euroa.

TALOUDELLISET AVUSTUKSET

Avustusta voi hakea diakoniatoimistosta (esim. ostokortit paikallisiin kauppoihin). Avustustoiminta on lähinnä kriisiapua. Henkilön on hakiessaan avustusta seurakunnalta esitettävä tulo- ja menoselvitykset taloudellisesta tilanteestaan. Avustuksiin liittyvät tiedot ovat luottamuksellisia. Suurempia avustuksia on mahdollista hakea seurakunnan tai kirkon diakoniarahastosta.

YHTEISVASTUUKERÄYS 2021

Vuosittain maassamme järjestetään yhteisvastuukeräys, joka on lähimmäisenrakkauden kansalaisliike ja joka on kirkkomme vuosittainen suurkeräys. Keräyksellä autetaan hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. (http://www.yhteisvastuu.fi/  Käy yhteisvastuun kotisivuilla ja lue lisää. Ryhdy vastuunkantajaksi, kerääjäksi ja ota yhteyttä diakonissa diakonissa Kirsi Männistöön puh. 050 562 3225 tai kirsi.mannisto@evl.fi tai diakonissa Satu Saareen puh 050 478 4958 tai satu.k.saari@evl.fi.