Konfirmaatio ja rippijuhla huipentavat rippikoulun

Rippikoulu on monille nuorille yksi nuoruuden kohokohdista, jota kannattaa juhlia! Konfirmaatiossa nuoret tunnustavat uskonsa ja tulevat seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi.

 

Rippikoulu huipentuu konfirmaatioon. Konfirmaatio tapahtuu kirkossa messun eli ehtoollisjumalanpalveluksen yhteydessä. Nuoret lausuvat uskontunnustuksen ja saavat siunauksen. Vanhemmat ja läheiset rukoilevat nuoren puolesta yhdessä muun seurakunnan kanssa.

Konfirmaatio järjestetään yleensä sunnuntain messun yhteydessä. Konfirmaatiomessu kestää 1–2 tuntia ja päättyy ehtoolliseen. Messun jälkeen konfirmoiduille jaetaan rippikoulutodistukset.

Konfirmaatiossa nuoresta tulee seurakunnan täysivaltainen jäsen, joka voi toimia kummina, osallistua itsenäisesti ehtoolliselle ja olla täysi-ikäisenä ehdolla seurakuntavaaleissa. Rippikoulun käyminen on ehtona myös kirkolliselle avioliittoon vihkimiselle, mutta konfirmaatiota ei edellytetä.

Rippikoulun voi käydä vaikka ei haluaisikaan osallistua konfirmaatioon. Konfirmaatioon osallistuminen edellyttää kastetta ja kirkkoon kuulumista.

Rippijuhla on nuoren oma juhla

Rippijuhlan voi järjestää kotona tai esimerkiksi seurakuntien tiloissa. 

Juhlatilaa voi koristella mielensä mukaan. Esimerkiksi kukat, kynttilät ja rippilapsen lapsuuden kuvat nostavat juhlatunnelmaa. Tärkeintä on, että nuori kokee juhlan omakseen!

konfirmaatio

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia