Meijän kirkko

Meijän kirkko on Tainionvirran seurakunnassa kehitteillä oleva osallistava palvelumalli. Ja tapa elää uskoa todeksi.

 

Kirkko on kuin syli, jonne on hyvä kivuta silloin kun ahdistaa.

Näin kirjoitti eräs  "askeleita kohti monikäyttöisempää kirkkotilaa" -kyselyyn vastanneista. Tuo kysely on ollut pohjana työpaja- sekä tiimityöskentelyissä, kun olemme kehittäneet osallistavaa palvelumallia, joka sai nimekseen "Meijän kirkko".

Haluamme, että Meijän kirkossa on paikka ja tilaa kaikille meille erilaisille etsijöille, kaikenlaisissa tunteissa ja elämäntilanteissa. Hengelliset tarpeemme ovat erilaisia. Joillekin kirkko on juhlasali, toiset toivoisivat sen olevan olohuone, arvokkuutta unohtamatta. Kirkko on Pyhä, me olemme keskeneräisiä. Me olemme Jumalalle rakkaita, ihan jokainen. Hän tahtoo kutsua meitä syliinsä - myös kirkossa. 

Rohkaisen sinua tulemaan mukaan Meijän kirkkoon! 

Kirsi Männistö, Meijän kirkko - mallin kehittäjä

Meijän kirkko hiljentymiseen, arjessa ja pyhässä, tuttu ja turvallinen

Meijän kirkko -malli rakentuu kolmesta teemasta. Jokaisen teeman sisällä kulkee Meijän kirkko-aihe tai aiheet värikoodein ja nämä samat aiheet ja värit löydät kirkkokalenterista. 

Meijän kirkossa osallisuus on kantava voima, sillä osallisuus tuo merkityksellisyyttä. Osallisuus tarkoittaa sitä, että saat tulla yhteyteen ilman suorittamista, olla vaikka ihan yksin omien ajatustesi kanssa, seurata sivummalta tai toimia vuorovaikutuksessa toisten kanssa, sekä sitä, että halutessasi voit olla osa Meijän kirkon toimintaa vapaaehtoisena. Kuulostele, mikä voisi olla sinun juttusi. 

Jokaiseen teemaan sisältyy siis kutsu vapaaehtoisena toimimiseen. Haluamme osallistaa myös palautteen kautta. Löydät mahdollisuuden palautteen antamiseen jokaisesta teemasta. 

Pääset tutustumaan teemoihin klikkaamalla teeman otsikkoa:

Meijän kirkko hiljentymiseen

Meijän kirkko arjessa ja Pyhässä

Meijän kirkko tuttu ja turvallinen

 

 

Urkuparvelta. Kattokruunut, penkkejä, maalaukset katossa.

Palautteesi on meille tärkeää!

Palautteesi avulla voimme kehittää Meijän kirkko -mallia ja kirkossa tapahtuvaa toimintaa.

 

Palautetta voit antaa nimettömänä tästä

tai käyttämällä QR-koodia:

 

Kiitos palautteestasi!