Kristityn vapaus

Vapauteen Kristus meidät vapautti (Gal. 5:1). Tarkoitan tätä: antakaa Hengen ohjata elämäänne, niin ette toteuta lihanne, oman itsekkään luontonne haluja (Gal. 5:16).

Kun tulin uskoon reilu parikymmentä vuotta sitten, minua miellytti kovasti nämä lohduttavat Raamatun sanat. Olen vapaa, en sidottu tai alistettu minkään lainalaisuuteen. Kun annan Jeesuksen ohjata elämääni, minulla ei ole hätäpäivää. Jos joudun pulaan, tiedän, että saan apua Jeesukselta. Minun ei tarvitse itsessäsi yrittää yhtään, se ei edes onnistu.

Nuorten kanssa jutellessani uskosta, monet tuntuvat ajattelevan, että se on ahdistavaa sääntöjen noudattamista. Kyllä sääntöjä on oltava olemassa, kaikkia koskee laki ja ohjeet, muuten epäjärjestys vallitsee maailmassa. Erona on se, ettei meidän tarvitse orjallisesti yrittämällä yrittää olla parempia ja tosi hyviä. Ei tosiaan, koska se on mahdotonta. Meistä ei ole tullut parempia uskon myötä, kuin muista. Usko Jeesukseen on saanut aikaan minussa itsessäsi sen, että olen huomannut, etten omalla yrittämisellä saisi mitään aikaan. Mutta kun rukoilen ja annan Hengen ohjata elämääni, pääsen tavoitteeseeni helpommin. Monet asiat soljuvat kuin itsestään, moni juttu on jo valmiita ”poimittavaksi”, ennen kuin olen sitä ehtinyt pyytää.

Kukaan ei ole ”taivaskelpoisempi” toista. Vaikka kuinka yrittäisi noudattaa kymmentä käskyä ja kaikkia lakeja, se ei onnistuisi. Tämä aiheuttaa vaan sen, että toteaa olevansa huono, eikä kelpaa Jumalalle. Taivaallinen Isämme odottaa, että käännymme Hänen puoleensa anoen ja pyytäen, jotain mitä tarvitsemme. Hän kyllä antaa tahtonsa mukaan, ja meidän pitää muistaa kiittää saamastamme hyvästä. Itse en koe uskoa ahdistavaksi tai lakihenkiseksi, vaan elämäni on vapaampaa, kuin ennen uskoon tuloa.

Kiitos Jeesus, että voin tänäkin päivänä luovuttaa kaikki murheeni Sinun harteillesi. Kiitos kaikesta, mitä olen Sinulta saanut!

 

Maarit Manninen, nuorisotyönohjaaja