KIITTÄKÄÄ KAIKESTA

Raamattu kehottaa useassa kohtaa meitä ihmisiä kiittämään ja myös iloitsemaan. Tästä saa sen käsityksen, että Jumala haluaa kaikkea hyvää ihmisille. Johan sana evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa. Eli voiko tämän ymmärtää niin, että Raamatun sanoma on iloinen ja hyvä. Kyllä!

Usko ja henkilökohtaisesti Jeesuksen sydämeensä ottaminen tuntuu hankalalta siksi, kun luullaan, että Jumala vaan tuomitsee ja pakottaa tekemään, jotain sellaista, mitä ei ole valmis tekemään. Niin se ei ole, ”vapauteen Kristus meidät vapautti” (Gal. 5:1.) Saamme elää vapaina pelosta, että viimeisenä päivänä tuomiomme onkin Tuonela. Uskossa me saamme luottaa Jumalan lupaukseen, että viimeisenä päivänä, pääsemme taivaaseen ja näemme Jumalan ja Jeesuksen kasvoista kasvoihin, sekä edesmenneet sukulaisemme ja ystävämme. Kiitos Jeesus!

Luin kirjan, jossa kirjoittaja kehottaa kiittämään kaikesta. Kirjan kirjoittaja, (jota en muista) kertoo tapauksia, jossa hän on keskustellut sellaisten ihmisten kanssa, joita on kohdannut kriisi tai suru tms. Jokaiselle, hän on sanonut ”kiitä tästäkin”. Ensin ihmiset ovat ihmeissään, että kuinka voi kiittää, kun läheinen on kuollut tai puoliso on jättänyt? Mutta kun asiaa on työstetty ja kirjoittaja on kertonut, että mikään ei ole tapahtunut Jumalan tietämättä ja Hän kehottaa kiittämään, myös ikävistä asioista. Se ikävä asia on alkanut muodostua jollain ihmeellisellä tavalla siunaukseksi.

Olen itse alkanut kiittää kaikesta, huonosta päivästä, harmituksesta ja kivusta. Viimeksi eilen kiitin Jumalaa, kun minulla oli kipua ja, tuntuu hölmöltä sanoa, mutta kipu tuntui hyvältä. Joten haluan kehottaa teitä: ”Kiittäkää kaikesta. Tätä Jumala tahtoo teiltä, Kristuksen Jeesuksen omilta.” (1.Tess. 5:18)

Maarit Manninen, nuorisotyönohjaaja