ILOINEN SURULLINEN PÄÄSIÄINEN 

Jos viime viikko oli kristinuskon näkökulmasta surullinen, kun muistellaan Jeesuksen kärsimystietä ristinkuolemaan. Niin tämä on ilon aikaa. Jeesuksen kuolema täytyi tapahtua ihmiskunnan syntien vuoksi. Nousi kolmantena päivänä kuolleista… Yksi otti kaikkien synnit harteilleen ja vei ne tuonelaan. Mutta, kertomus ei suinkaan pääty siihen, vaan katse siirtyy sen jälkeisiin tapahtumiin, …astui ylös taivaisiin. HÄN ELÄÄ! Jeesus elää ja hallitsee itse Isän Jumalan kanssa taivaasta käsin. Halleluja!

Jeesus eli ihmisen lailla, teki töitä ja tunsi samanlaisia tunteita, kuin me. Hänellä oli erityinen tehtävä, jonka Isä hänelle oli antanut. Tärkeä tehtävä, jota kukaan muu ei olisi kyennyt tekemään, kertoa Jumalasta ja antaa meille ihmisille ohjeita täällä viettämäämme aikaan, jotta kaikkien olisi olla hyvä, jo tässä ajassa. Jeesus kertoi myös iankaikkisesta elämästä, siitä että vaikka matkamme päättyy maanpäällä, se ei lopu kokonaan, vaan saamme uskoa taivaankotiin ja elämään yhdessä Jeesuksen, Jumalan ja poisnukkuneiden omaisten ja ystävien kanssa.

Pääsiäisenä saamme muistella tätä kaikkea, mutta tärkein pitää muistaa, Jeesus elää! Emme voi vain ajatella, että jouluna Jeesus syntyi ja pääsiäisen hän kuoli. Muutenhan pääsiäinen jäisi vaan surujuhlaksi, EI, pääsiäinen on ilojuhla. Aamen!

Maarit Manninen, nuorisotyönohjaaja