Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Jumalanpalvelukset ja hengelliset tilaisuudet kutsuvat hiljentymään Sanan ja rukouksen ääreen.

Jumalanpalveluksia vietetään Hartolan ja Sysmän Pyhän Olavin kirkoissa sunnuntaisin ja juhlapäivinä. Sysmässä syys-kesäkuussa kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina jumalanpalvelus on Nuotassa. Jumalanpalveluksemme on yleensä klo 10 messu eli ehtoollisjumalanpalvelus. Kerran keväällä ja syksyllä vietämme perhemessua. Hartolan seurakunnan jumalanpalvelukset radioidaan, ja voit kuunnella ne tästä. Valitettavasti äänentoistotekniikan ongelmien takia toistaiseksi messua ei voida lähettää.

Olet tervetullut myös toteuttamaan jumalanpalveluksia yhdessä. Molemmissa seurakunnissa on ehtoollisavustajia ja Hartolassa myös vapaaehtoissuntioita. Mielellämme järjestämme kirkkopyhiä vaikkapa eri tahojen juhlavuosien yhteydessä, jolloin seurakuntalaisena voit olla vaikkapa tekstinlukija, kolehdinkerääjä, esirukouksen lukija tai avustaa musiikissa

Jumalanpalveluksen musiikista vastaavat kanttorimme Jaak Luts ja Ulla Miettinen.

Jos kuorolaulu kiinnostaa sinua, niin ota yhteyttä kanttoreihin. Kuoroihin otetaan jatkuvasti mukaan uusia laulajia. Valinta eri ääniryhmiin tapahtuu pienen koelaulun kautta. Kuoroissa laulaminen edellyttää sitoutumista kuoron esiintymisiin kirkossa ja muualla seurakunnan tilaisuuksissa. Tervetuloa laulamaan!

Hartolan kirkkokuoro

Harjoitukset keskiviikkoisin klo 18.30 – 20.00 seurakuntatalossa

Sysmän päiväkuoro
Harjoitukset torstaisin klo 10.00 - 11.00 Nuotassa.

Sysmän kirkkokuoro
Harjoitukset torstaisin klo 18.30 - 20.00 Nuotassa.

Sysmän lapsikuoro
Lapsikuoroa  johtaa Lea Luts. Harjoitukset perjantaisin klo 16.00 - 17.00 Nuotassa.