Nuoret

Nuorisotyö

Tainiovirran seurakunnan nuorisotyö kutsuu rippikoulun käyneitä nuoria mukaan seurakunnan järjestämään nuortentoimintaan. Rippikoulu on kasteopetusta ja nuorisotyö on tämän opetuksen syventämistä ja kristillisyyteen juurruttamista. Perustehtävää toteutetaan kokoavan viikottaisen toiminnan, sekä satunnaisempien leirien, retkien, henkilökohtaisten tapaamisten, tapahtumien ja kouluvierailujen välityksellä.

ISOSKOULUTUS

Isoskoulutus on tarkoitettu rippikoulun käynneille nuorille, joilla on kiinnostusta toimia isosena eli hyvänä esimerkkinä nuoremmille. Isoset ovat suurena apuna rippikoulussa ja lastenleireillä. Isoskoulutuksessa opiskelemme mm. ryhmänohjaamistä, vuorovaikutus- ja sielunhoitotaitoja.

Isostoiminnan teologia nojaa alkukirkolliseen kummiuskäytäntöön. Kun alkukirkossa useimmat kasteelle tulleet olivat aikuisia, jokaiselle kastettavalle osoitettiin tukihenkilö. Hänen tehtävänään oli johdatella kastekoululaista seurakuntaan ja uskon salaisuuksiin. Ketään ei heitetty kristityn tielle yksinään, vaan rinnalle sai oman ihmisen, johon saattoi tukeutua. Isosten tehtävä on teologisesti hyvin lähellä alkukirkon kummiutta. (Isoja ihmeitä-isostoiminnan linjaus 2016.)

RIPPIKOULULEIRIT 2020

Tiedote 12.5.2020

Hei,

Olemme miettineet vuoden 2020 rippikoulua. Olemme päätyneet siihen, että alkukesä on turvallisin ajankohta rippikoululle.  Näkemyksemme mukaan kesän aikana koronariski Hartolassa ja Sysmässä lisääntyy. Näin ollen olemme päättäneet pitää rippikoulun leireinä alun perin suunnitellusti. Vaihtoehtona on osallistua päivärippikouluun, joka toteutetaan kesäkuun aikana ja suunnitellaan tarkemmin sen jälkeen kun tiedetään kuinka moni siihen osallistuisi.

Konfirmaation ajankohdat ovat 28.6.2020 klo 10  Sysmän Pyhän Olavin kirkossa ja 5.7.2020 klo 10 Hartolan kirkossa.

Keskustelemme mielellämme kanssanne, mikäli teillä on kysyttävää

KEVÄT TERVEISIN: Rippikoulutiimi

Yhteydenotot:

kirkkoherra                        Jeremias Sankari, työpuhelin 050 595 6950

srk-pastori                         Katri Ylönen, WhatsApp ja työpuhelin 050 5601564

kappalainen                       Petri Virkkunen, työpuhelin 050 592 0061

nuorisotyönohjaaja            Maarit Manninen, WhatsApp ja työpuhelin 050 5920064

Rippikoulu

Rippikoulu on kasteopetusta. Jeesus antoi kaste- ja lähetyskäskyn: " Minulle on annaettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen teidän käskenyt noudattaa." (Matt.28:18-20)

Rippikoulu kasvattaa ehtoolliselle. Ateriayhteys on Raamatussa keskeinen yhteyden, ystävyyden ja luottamuksen merkki. Alkuseurakunnassa kristityt "kokoontuivat temppeliin, ja kodeissaan he yhdessä mursivat leipää ja aterioivat riemullisin mielin."(Apt.2:46)

Rippikouluun voivat osallistua kyseisenä vuonna 15 vuotta täyttävät tai sitä vanhemmat nuoret. Rippikouluun ilmoittaudutaan edellisen vuoden syksyllä. Opetus sisältää seurakuntayhteysjakson ja viikonlopputapaamisia talven aikana sekä varsinaisen leiriosan kesällä. Aikuisille järjestetään tarvittaessa erikseen sovittavalla tavalla aikuisrippikoulu.

Rippikoulussa on kyse Jumalan ja ihmisen välisestä suhteesta. Psalmissa 139 ihminen ihmettelee Jumalan töitä ja omaa olemassaoloaan Jumalan luomana ihmisenä. Myös rippikoulussa ihmetellään elämää, kiitetään ja rukoillaan Jumalaa, ja pyydetään hänen johdatustaan. (Suuri ihme- RKS 2017.)

Rippikoulu maksaa 80€ oman srk:n jäseneltä ja 150€ muun srk:n jäseneltä. Maksu sisältää opetuksen, oppikirjat, ryhmävalokuvan ja täysihoidon.

Rippikoulusta saa lisätietoja:

• nuorisotyönohjaaja Maarit Manniselta,
    puh. 050 592 0064

• seurakuntapastori Katri Ylöseltä,
    puh. 050 560 1564

• kappalainen Petri Virkkuselta,
    puh. 050 592 0061

• Kirkkoherra Jeremias Sankari puh. 050 5956950

Rippikoulun jälkeen voi osallistua isoskoulutukseen, joka alkaa syksyisin. Lisäksi on nuorten retki Maata näkyvissä –festareille.