Ympäristöasiat Tainionvirran seurakunnassa

 

Vastuu ympäristöstä kuuluu kristinuskoon. Ihmiset ja muu luonto ovat kaikki Jumalan luomia ja siksi arvokkaita. Olemme saaneet Jumalalta tehtävän toimia paitsi viljelijänä myös varjelijana.

Tainionvirran seurakunta on aloittanut syksyllä 2023 Kirkon Ympäristödiplomiprosessin, jonka tavoitteena on saada seurakunnallemme Kirkon Ympäristödiplomi. Sen saamiseksi on täytettävä tietyt kriteerit ja diplomi myönnetään viideksi vuodeksi kerrallaan. 

Seurakuntamme ympäristötyöryhmään kuuluvat toimistosihteeri Satu Mäyrä (ympäristövastaava), diakonissa Kirsi Männistö, kirkkoherra Jeremias Sankari, Ari Hamina ja Kimmo Salojoki. Lisäksi työryhmässä on läsnäolo- ja puheoikeus talouspäällikkö Tarja Uustalolla. Ryhmää voidaan tarvittaessa täydentää, ota yhteyttä Satuun tai Jeremiakseen mikäli haluat tulla mukaan.

Tainionvirran seurakunnan ympäristötyöhön sisältyy mm.  diakonian DiaTori ja hävikkiruokajakelut, Luomakunnan sunnuntain messu Ekonkosken laavulla, Pyhän Olavin vaellus Hartolasta Sysmään ja Hartolan hautausmaan haravointitalkoot. 

Kesäinen kuva Sysmän kirkkomaalta
kuva Hartolan hautausmaalta ja vanhasta ruumishuoneesta