Oletko valmis?

Meistä jokainen on joskus nähnyt tolppamainoksia; Jeesus tulee, olet valmis? Tämä on saanut aikaan ihmisten mielessä hauskoja väännöksiä, kun autolla ohi ajaessa niitä on luettu. Oikeastaan moni suhtautuu kysymyslauseeseen liiankin kevyesti. Sitä se ei ole, vaan se on elämäsi tärkein kysymys.

Jeesuksen toisesta tulemisesta puhutaan, ainakin kirkon saarnoissa ja rippikoulussa, ettei sen pitäisi olla uusi asia ihmisille. Raamattua lukeneet löytävät kirjoituksia aiheesta monestakin kohtaa. Jeesus itse kertoi siitä opetuslapsilleen, jotka olivat aivan ymmällään, mistä Jeesus puhui, eivätkä sitä heti ymmärtäneet.

”Herran päivä tulee kuin varas. Sinä päivänä taivaat katoavat jylisten, taivaankappaleet palavat ja hajoavat. Silloin paljastuu maa ja kaikki, mitä ihminen on maan päällä saanut aikaan.”

2. Piet. 3:10

Miten on sinun laitasi, olisitko valmis, jos Jeesus tulisi kohta? Itse voin hyvällä omalla tunnolla vastata tähän kysymykseen; kyllä. Tässä maailman ajassa tuntuu, että usko on menettänyt merkitystään, vaikka pitäisi olla aivan toisin. Sota ja korona-aika ovat herätelleet ihmisiä elämän rajallisuudesta. Monelta on kuollut ystäviä ja perheenjäseniä, mikä saa miettimään omaa elämää ja kuolemaa. Kuolema pelottaa monesti, mutta sen ei tarvitse olla sitä, pelkoa, vaan uskossa voi turvata Jumalan lupaukseen elämän jatkuvan taivaankodissa onnellisena. Tätä odotellessa, toivotan teille hyvää talven alkua.

 

Maarit Manninen, nuorisotyönohjaaja