TEE, NIIN KUIN MINÄ TEEN 

Pappi olen, mutta en ole mikään malliuskovainen, en todellakaan! Syntinen pappi olen, laiska, usein rakkaudeton, mässäilijä... Luetteloa voisi jatkaa pitkään, vaan jääköön tähän. Mutta yhdessä suhteessa voin sanoa olevani esimerkillinen kristitty! Se asia on siinä, miten suhtaudun omaan syntisyyteeni: Tunnustan syntini, en kiistä niitä, en vähättele syntejäni. En sano: ”Eihän tuo nyt niin pahaa ole”! Se kun on pahaa! Synti on pahaa ja kuoleman vaarallista! Minun syntini on pahaa. Syntisenä pappina teen sen ainoan asian, minkä voin tehdä: Menen Jeesuksen ristin Juurelle ja sanon: ”Herra, ole minulle syntiselle armollinen.”

Tee sinä samoin! Tee, niin kuin minä teen. Tule joka päivä Jeesuksen eteen ja pyydä syntisi anteeksi. Se on ainoa mahdollisuus. Se on ainoa asia, minkä voit tehdä, päästäksesi synnistä. Synnin todellisuuden kieltäminen ei hyödytä ketään. Synnin vähättely ei auta. Se on valehtelua, ja siis syntiä jo itsessään! Vain Jeesuksen ristin juurella voi ihminen päästä synnin alta vapaaksi. Sen ristin juurella, jolla Herra itse kärsi meidän syntimme rangaistuksen, siis kuoleman (Room. 6:23).

Erkki Leminen runoili runossaan: ”Ristin luota älä lähde, älä minkään synnin tähden lähde ristin luota pois.” Meistä sataa joskus tuntua siltä, että en voi lähestyä Jeesusta, koska olen niin syntinen. Se ei ole totta! Synti ei koskaan ole syy paeta pois Jeesuksen ristin juurelta, vaan päinvastoin mitä suurin syy paeta juuri Ristin juurelle! Sillä siinä on ainoa paikka, ainoa mahdollisuus saada synnit anteeksi ja päästä vapaaksi synnin taakasta!

Jumala rakastaa sinua ja se rakkaus näkyy juuri siinä, että hän antaa sinun nähdä oma syntisi juuri niin syntisenä ja pahana, kuin se on. Se, että tunnet ja näet syntisi, on Jumalan suurta armoa ja rakkautta. Sillä vain silloin, kun näet syntisi, voit nähdä myös Jumalan armon Jeesuksessa. Ota siis mallia syntisestä papista ja tee, niin kuin minä teen: Tule kiireesti Jeesuksen luo saamaan anteeksi!

 

Petri Virkkunen, kappalainen