Kaste

"Sinä olet luonut minut sisintäni myöten, äitini kohdussa olet minut punonut. Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen." Ps. 139: 13-14 

Onnea uuden elämän ihmeestä ja lahjasta!

Elämä on ihme, ja sen alkutaival on juhlan arvoinen. Kastejuhlaan kokoontuvat pienen lapsen kaikki läheiset ja tärkeät ihmiset. Kaste on osoitus vanhempien ja läheisten sekä Jumalan rakkaudesta ja huolenpidosta lapselle. Se on merkki siitä, että pieni ihminen on arvokas ja rakas. Kaste kertoo rakkaudesta, jota lapsi tarvitsee jokaisena elämänsä päivänä. Kastemaljan äärellä juhlitaan ainutlaatuista elämää ja rakkautta.

Jeesus aikoinaan opetti ja osoitti omalla toiminnallaan ihmisille, mitä on rakkaus. Hän otti lapset syliinsä ja siunasi heitä. Kaste on turvallinen syli, jossa on hyvä olla.

Kaste on ehtoollisen ohella kirkkomme toinen sakramentti ja se perustuu kaste- ja lähetyskäskyyn (Matt. 28:18-20 ). Kasteessa Jumala kutsuu jokaisen nimeltä omakseen, mikä merkitsee samalla seurakunnan ja maailmanlaajuisen Kristuksen kirkon jäsenyyttä.

Kasteessa jokainen saa lahjaksi uskon. Kaste kantaa kristittyä läpi koko elämän, eikä kasteen merkitys poistu milloinkaan.


Ristiäisten järjestäminen

Voit sopia ristiäisajan ja -paikan ottamalla yhteyssä asiakaspalveluun. Kaste voidaan toimittaa yhtä hyvin kirkossa kuin kotona.

Ennen kastetilaisuutta pappi ottaa yhteyttä ja keskustelee vanhempien kanssa kasteeseen liittyvistä käytännön järjestelyistä. 

Mikäli lapsen etu- tai sukunimen lainmukaisuus askarruttaa, voit olla yhteydessä Lahden maistraattiin.

Sivun oikeassa laidassa olevista linkeistä voit tutustua kastetilaisuuden kulkuun ja kummiasiaan. Kastevirsiäkin voit miettiä ennen papin tapaamista.