JUMALAN KANSA

”Onnellinen se kansa, jonka käy näin hyvin, onnellinen se kansa, jonka jumala on Herra!” (Ps. 144:15).

Raamatussa on ihania ja suuria lupauksia, sille joka uskoo. Se, jonka sydämessä asuu Herra, Jeesus Kristus, pelastuu. Näin sanoo Jumalan Sana. ”Puhe rististä on hulluutta niiden mielestä, jotka joutuvat kadotukseen, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.” (1. Kor.1:18).

Kesän rippikoulu on nyt ohitse, kun mietin nuoria ja niitä keskusteluja mitä leirillä syntyi, mieleni valtaa suru ja toisaalta ilo. Toisille kaikki hengelliset asiat ovat niin vieraita ja vanhoja asioita, etteivät ne mahdu nykyelämään. Ajatus rakastavasta Jumalasta, voi kuulostaa hienolta, muttei kuitenkaan ole totta. Satua koko kirja, ihminenhän sen on kirjoittanut. Kyllä, ihmiset sen kirjoittivat, mutta Pyhä Henki on vaikuttanut ihmisiin kirjoitusvaiheessa ja itse Jumala on vahtinut, ettei kirjaan tule mitään ylimääräistä tai väärää. Rukouksissa ovat nämä nuoret, jotka näin ajattelevat, jos kuitenkin jokin tilanne saisi mielen muuttumaan ja opetukset rippikoulutunneilla tulisivat mieleen. Niin kauan, kun täällä elämme, koskaan ei ole liian myöhäistä turvautua Herran apuun. Ja aina Hän auttaa, pyydä vaan.

Iloa koin juttutuokioissa nuorten kanssa, kun he halusivat kuulla lisää. Ihanaa! Jonkun sydän sykkii sittenkin tuolle vanhalle tiedolle ja opetukselle. Ja he, jotka kuuntelivat, tulivat huomaamaan, että se vanha tieto onkin tätä päivää. Se mitä Raamatussa puhutaan, ei olekaan vaan historiaa, vaan se toimii edelleen. Kolmiyhteinen Jumala on elävä Jumala. Nämä nuoret saavat kokea, mitä on kuulua Jumalan kansaan. He saavat luottaa turvalliseen tiehen, vaikka joskus monttuja ja oksia tiellä olisikin, niiden yli pääsee, kun kulkee käsi turvallisessa kädessä, Jeesuksen kädessä.

”Tulkaa hänen luokseen, elävän kiven luo, jonka ihmiset ovat hylänneet mutta joka on Jumalan valitsema ja hänen silmissään kallisarvoinen.” (1. Piet. 2:4.)

Maarit Manninen, nuorisotyönohjaaja