Taivaan kansalainen maailmassa

Kolmen sunnuntaimessun aiheet peräkkäin ovat Hyvä Paimen, Jumalan kansan koti-ikävä ja Taivaan kansalaisena maailmassa. Miten ne sitten liittyvät yhteen?

Hyvä Paimen, joka kaitsee laumaansa. Hän johdattaa laumaansa ja varjelee lampaitaan kaikelta pahalta ja pitää heistä huolta. Ihmisinä tarvitsemme kokemuksen huolenpidosta, on joku, joka on turvamme tässä kuohuvassa maailmassa.

Jumalan kansan koti-ikävä on aina läsnä, ikävä sitä rakkautta ja valoa, joka meille on luvattu. Tässä maallisessa maailmassa tuntuu rakkautta olevan tällä hetkellä aika vähän, mikäli uutisotsikoita tarkastelee.

Taivaan kansalaisena maailmassa joutuu kokemaan kaikenlaisia tapahtumia ja tunteita elämässään, joten ei ihme, jos koti-ikävä vaivaa, vaikka seuraisi Hyvää Paimenta.

Asioissa on aina monta puolta ja näkökulmaa. Mitä jos tuntisimmekin jo täällä maan päällä ollessamme rakkautta ja valoa sydämissämme edes hieman, olla toinen toisillemme tukena ja levittää rakkautta ja valoa ympärillemme, sitä lämpöä, joka tuntuu käärivän sisäänsä parantaen kaikki haavat. Näin seuraisimme Hyvän Paimenen esimerkkiä edustaessamme Taivaan kansalaista täällä maan päällä. Se lievittäisi sitä koti-ikävää ja tekisi tästä maallisesta vaelluksesta helpompaa.

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä, hyväksyy sellaisena kuin olet. Rakkaus ei koskaan katoa. Se on meissä syvällä sisimmässämme, antakaamme siis sen näkyä myös muille. Hymy, pieni kohtelias ele, halaus, tapoja on monia ilmaista toiselle ihmiselle, olet tärkeä ja rakas.

Hyvää ja rakkaudellista kevään jatkoa kaikille!

 

Susanna Helin, emäntä