Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakonian lähtökohtana ovat Jeesuksen esimerkki ja hänen opetuksensa. Jeesus kohtasi apua tarvitsevat, köyhät, sairaat ja syrjäytetyt, kuunteli heitä, paransi, auttoi ja julisti anteeksiantamuksen sanomaa.

Kertomuksessa laupiaasta samarialaisesta Jeesus osoitti, että jokainen ihminen on lähimmäisemme riippumatta kansallisuudesta, rodusta, uskonnosta tai muista erottavista tekijöistä. Alkuseurakunnassa diakonia toteutui huolenpitona köyhistä, sairaista, vangeista ja muista kärsivistä sekä pöytäpalveluna seurakunnan kokouksissa.

Diakoniatyöntekijän puoleen voi kääntyä missä tahansa elämän tilanteisiin liittyvissä ongelmissa ja asioissa.

Diakoniatyö Hartola

ESIRUKOUS

Jos haluat rukoiltavan puolestasi, jätä rukousaiheesi osoitteeseen kirsi.mannisto@evl.fi tai tekstiviestillä/whatsapp-viestillä 050 562 3225. Rukouspyynnön voi jättää nimettömänä, Jumala tuntee sinut.

DIAKONIAN TIISTAIRUOKAILUT

Syödään yhdessä! Tarjolla monipuolinen lounas eurolla,  ruokaa voi myös ostaa mukaan. Alussa pieni hartaus.

EU-RUOKA

Vähävaraisille jaetaan EU-ruoka-apua diakoniatoimistolla tai tarvittaessa kotiin tuotuna.

ILONA JA TOIVO-KERHO

Vanhemmalle väelle tarkoitettu kerho, joka kokoontuu joka keskiviikko klo 11-12.30. Hartaus, monipuolista ohjelmaa, tuolijumppa ja lounas 6€.

YSTÄVÄPALVELU

Olisiko sinulla aikaa ja innostusta vapaaehtoisena ystävänä toimimiselle? Monet vanhukset kaipaisivat seuraa ja/tai ulkoilukaveria. Ota rohkeasti yhteyttä, kerron mielelläni lisää ystäväpalvelutoiminnastamme.

Toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille on tarjolla kuukausittaiset ystäväpalvelun tapaamiset. Nämä sisältävät koulutusta, keskustelua, kuulumisten vaihtoa. Keväisin teemme kiitosretken.

Diakonissa Kirsi Männistö puh. 050 562 3225.

Facebook:http://www.facebook.com/diakonissaKirsiMannisto

Instagram: https://www.instagram.com/hartolan_diakoniatyo/

Päivystys ke-to klo 9.30-11, muina aikoina tavattavissa ajanvarauksella.

Diakoniatyö Sysmä

ESIRUKOUS

Jos haluat rukoiltavan puolestasi jätä rukousaiheesi osoitteeseen pekka.kuuppo@evl.fi niin aiheesi puolesta rukoillaan nimettömänä seurakunnan rukouspiirissä.

PALVELUPÄIVÄT

Ohjelma on suunnattu eläkeläisille. Kokoonnumme  kerran kuussa torstaisin klo 10-13 syksyisin ja keväisin.  Ruoka ja kahvi maksaa  8 euroa.

VERTAISTUKITOIMINTA

Heinolan Kuulo ry järjestää yksilökohtaista vertaistukea mm. neuvontaa ja opastusta kuulokojeen käytössä seurakuntasali Nuotassa pari kertaa kaudessa. Kysy lisää diakoniatyöntekijältä.

Tapaamisesta diakoni Pekka Kuupon kanssa voi sopia puhelimitse 050 592 0062.

DIAKONIA PROJEKTITYÖNTEKIJÄ

Etsivä vanhustyö ja kotikäyntityö ovat tärkeitä diakoniatyön muotoja. Hengellisen avun tuominen ihmisille kotiin on tärkeää ja tämä onnistuu nyt paremmin kolmen vuoden ajan 1.9.2018-31.8.2021 testamenttivaroin perustetussa diakoniavirassa, jossa Mirkku Tammisto-Kiiski on palkattuna työntekijänä tekemässä tätä työtä. Mirkun tavoitat sähköpostitse mirkku.tammisto-kiiski@evl.fi tai puhelimitse 044 056 9006.

Diakoni Mirkku Tammisto-Kiiski p. 044 056 9006

Diakoniatoimistot

Kirkkotie 2, 19600 Hartola

Avoinna ke - to klo 9.30 - 11.00

Uotintie 7, 19700 Sysmä

Avoinna ke - to klo 10 - 12.

Sururyhmä läheisensä menettäneille alkaa 5.3.
Diakonian tiistairuokailu